T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Şehit Halil Durmaz Ortaokulu

Okulumuz Hijyen Şartları ve Enfeksiyon Kontrol Önlemleri Hatırlatması

Okulumuz Hijyen Şartları ve Enfeksiyon Kontrol Önlemleri kapsamında, tedbirlerini almış ve anasınıflarımız da dâhil olmak üzere 5-6-7-8. sınıflarımız bu tedbirler kapsamında düzenlenmiş bulunmaktadır. Tüm velilerimizin Pandemi sürecinde Koronavirüs (Covid-19) salgınının oluşturduğu riskleri en aza indirme ve yayılımını azaltma, öğrenci, öğretmen ve veli sağlığını koruma amacıyla, okul yönetimi tarafından alınan aşağıdaki kurallara tümüyle uymaları rica olunur.

1. Teması ve yoğunluğu önlemek adına, anasınıfları ve 5-6-7-8. sınıf öğrencileri ders saatinden ya da toplanma saatinden çok erken saatte okulda bulunmayacaktır. Veliler özel araçlarını yolu tıkayacak şekilde park etmeyecektir. Araçlar, servis durağını engellemeyecek şekilde park edilecektir. Dileyen velilerimiz, okul giriş çıkışlarında okul bahçe kapısı ve çevresinde yoğunluk yaratmadan, sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde ve maskeli olarak bekleyebilecektir.

2. Pandemi nedeniyle ve valiliğin genelgesiyle veliler okul bahçesine ve okul binasına giremeyecektir. Her ne sebeple olursa olsun velilerin okul binası içerisine girmesi yasaktır. Bu hususta ısrarcı olmayınız. Okul bahçesine ya da okula girecek veliler, sağlık durumunun RİSKSİZ olduğuna dair HES kodunu nöbetçi öğretmene / görevli personele göstermek zorundadır.

3. Veli, ateşi yüksek ya da hastalık belirtisi olan öğrencisinin okula gelmesine izin vermeyecektir. İlgili sağlık kuruluşuna müracaat edecektir.

4. Maskesiz hiç kimse (öğrenciler de dâhil) içeri alınmayacaktır.

5. Okul bina girişinde yanında bulunan el antiseptiği kullanılarak içeri girilecektir.

6. Öğrencilerimiz oturma planlarına uygun olarak, her gün aynı yerlere oturacaklardır.

7. MEB Talimatına göre, kantin açık olacaktır.

8. Öğrenciler ihtiyaç olduğunda okul bina girişindeki maske kutusundan, nöbetçi öğrenci bilgilendirilerek maske alabileceklerdir. Öğrenciler gereksiz temastan kaçınmalı, sosyal mesafeye dikkat etmeli ve ihtiyaç halinde ellerini daima en az 20 saniye yıkamalıdır. Ellerini okul girişinde, tuvalet önlerinde, sınıflarda ve koridorlarda bulunan el antiseptikleriyle dezenfekte edebileceklerdir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.01.2022 - Güncelleme: 22.01.2022 14:30 - Görüntülenme: 364
  Beğen | 2  kişi beğendi